Přihlásit

Je libo srnčí na smetaně nebo kančí smažený řízek? (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podzimní menu v restauracích bývá ve znamení zvěřinových specialit

Zajíc na smetaně nebo na slanině, kančí smažený řízek, srnčí plněný hřbet. I tyto speciality ze zvěřiny od včerejška nabízejí v restauraci U Dvořáčků ve Slezské Ostravě. I další ostravské restaurace chystají pro své návštěvníky různě upravenou zvěřinu.
"Po svatomartinské huse nastává období, kdy zákazníkům nabízíme zvěřinu. V uplynulých letech jsme měli zvěřinové hody většinou dva dny. Zájem byl ale velký, takže letos jsme se rozhodli prodloužit nabídku na celý týden. To proto, ať nabídneme naše speciality všem případným zájemcům," řekl Deníku majitel restaurace Rudolf Dvořáček.
Ten si po dobu konání zvěřinových hodů obléká kuchařskou čepici a zástěru, a protože je odborníkem na přípravu zvěřiny, většinu jídel i sám připravuje. "Je třeba vyzkoušet omáčky, jestli do nich není třeba přidat nějakou zeleninu, třeba celer nebo mrkev. Tou je třeba ale zase šetřit, aby omáčka nebyla moc sladká. Důležité je i správně zvěřinu okořenit," vysvětlil majitel restaurace U Dvořáčků. Podle něj je obměna klasické české kuchyně za zvěřinu pro řadu hostů restaurace velmi vítané zpestřením.
V restauraci zábřežského Zámku rovněž mohou už ode dneška hosté ochutnat nabídky v rámci akce Lovecká sezona také pochoutky z černé zvěře.
"Po svatomartinské huse nabízíme našim návštěvníkům různě upravenou zvěřinu. Ti zákazníci, kteří k nám pravidelně chodí, podobné akce vítají. V prosinci ještě obohatíme nabídku o další speciality ze srnčího a jelena," uvedl Radovan Koudelka ze zábřežského Zámku.
V restauraci Stará kuželna ve Slezské Ostravě nabízeli zvěřinu hostům už v minulém týdnu. "Největší zájem byl o zajíce na smetaně a flambované jelení s houbovo­ ­kroupovým rizotem. Jako dezert jsme nabízeli císařský trhanec, což byla pochoutka, na které si pochutnávala i císařovna Sissi," doplnil majitel restaurace Radim Dvořáček.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.