Přihlásit

Výstava na hradě Špilberk 100 let ČMMJ – Odhalte tajuplný svět myslivce (kudyznudy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Českomoravská myslivecká jednota slaví 100 let od svého založení. Při této příležitosti pořádá putovní výstavu, která je od 27.5. do 31.12.2023 přístupná veřejnosti v Brně na hradě Špilberku.

Myslivecká výstava je určena pro rodiny s dětmi.
Na výstavě na hradě Špilberk najdete plno zajímavých informací ze všech oblastí myslivosti jako je kynologie, lovecká hudba, sokolnictví a dalších zájmové činnosti, které s myslivostí souvisí. Dotýká se milníků a významných osobností největší myslivecké organizace.
V části věda a výzkum najdete různé typy výrobků pro ochranu a sledování zvěře z Výzkumného ústavu lesnictví a myslivosti. Múzy inspirované myslivostí zastupují originální ilustrace Jaroslava Bézy, dlouholetého předního grafika ČMMJ a další užitné předměty. Expozice obsahuje přes 300 exponátů doprovázených audiovizuálními programy s možností ověřit si svoje znalosti z oblasti myslivosti.
Děti si mohou prolézt jezevčí norou, prohlédnout a poznat řadu druhů zvířat, projít naučnou stezku s lišákem Hubertem nebo vyplnit vědomostní kvíz.

Zdroj: kudyznudy.cz, 5. 6. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.