Přihlásit

Na projekty zlepšující životní prostředí dá Praha letos na dotacích 40 mil. Kč (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na projekty zlepšující životní prostředí dá pražský magistrát letos na dotacích celkem 40 milionů korun, což je meziročně stejně. Město podpoří 130 projektů od 81 žadatelů. Peníze jsou určeny na projekty v sedmi oblastech včetně veřejné zeleně nebo adaptace na klimatickou změnu. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Na magistrát dorazilo celkem 280 žádostí o dotaci od 163 různých žadatelů v celkové sumě zhruba 110,3 milionu korun. Část projektů musí ještě schválit městští zastupitelé.

"Program je důležitou podporou projektů zlepšujících stav životního prostředí hlavního města, pomáhají adaptovat město na změnu klimatu, vzdělávat, vytvářet povědomí a vztah k problematice a poskytovat osvětu v otázkách životního prostředí. Program také podporuje aktivní zapojení co nejširšího spektra lidí, občanských iniciativ, spolků i jiných organizací do těchto aktivit," uvedla radní Jana Komrsková (Piráti).

Žadatelé se mohli přihlásit v šesti konkrétních oblastech, kterými jsou veřejná zeleň, zelené učebny, ochrana přírody, ekologická výchova, výukové a vzdělávací programy pro školy a adaptace na klimatickou změnu. Sedmou je specifická oblast, kam patří projekty, které nelze zařadit do výše zmíněných kategorií. Patří sem například výcvik zvířat pro handicapované.

Nejvíc peněz půjde na adaptaci na klimatickou změnu, a to 11,06 milionu korun, kterými metropole podpoří 31 projektů. Druhá nejvyšší částka půjde na ekologickou výchovu, a sice 8,53 milionu korun. V této skupině podpoří město nejvíc žadatelů, a to 34. Více než osm milionů korun pak půjde na výukové a vzdělávací programy pro školy.

Radní dnes odsouhlasili pouze část projektů, a sice pouze ty, jejichž náklady nepřesahují 200.000 korun. Projekty v hodnotě nad tuto částku, které jsou v souhrnné výši za 32,87 milionu korun, musí schválit na svém čtvrtečním zasedání městští zastupitelé.

Zdroj: ČTK, Praha, 22. 5. 20123

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.