Přihlásit

Na Sněžníku se slavnostně otevře Hřebenovka Českým Švýcarskem (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hřebenovka Českým Švýcarskem, která výletníky provede známými i méně známými místy, se dnes slavnostně otevře v osadě Sněžník na Děčínsku. Trasa navazuje na tradici slavné Hřebenovky z počátku minulého století, která vedla od Aše až k Pradědu. V současnosti má trasa 100 kilometrů.

Trasa vede od obce Petrovice na Ústecku přes skalní města Rájec a Ostrov, na nejvyšší stolovou horu v zemi Děčínský Sněžník a dál do Děčína a Růžovým hřebenem do Hřenska, přes atraktivní místa v národním parku až po Šébr. Po cestě si budou moci turisté užít výhledy na Labský kaňon, projdou i přes Malou Pravčickou bránu nebo skalní hrad Šaunštejn. Součástí trasy je také například Kyjovské údolí a nejstarší naučná stezka v ČR zvaná Köglerova.

Hřebenovka je jednou z novinek Obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko, která tak chce oživit letošní turistickou sezonu v národním parku, kde loni 24. července vypukl rozsáhlý požár. Rozšířil se na 1060 hektarů, vyšetřuje ho i policie jako obecné ohrožení.

Zdroj: ČTK, Jílové (Děčínsko), 25. 4. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.