Přihlásit

Policisté na Boskovicku kontrolovali myslivcům zbraně i dech (ČRo.Brno.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Policie kontrolovala lovce na honu v Sudicích na Boskovicku, žádná pochybení ale nenašla.

Jak se ukázalo, nikdo z vybraných účastníků lovu nepil alkohol. Všichni měli v pořádku také zbraně i další náležitosti. Kontrolou prošel i nájemce honitby v Sudicích Vladimír Přibyl."Chystáme se do okolí Sudického dvora, kde budeme lovit bažanta kohouta a veškerou zvěř myslivosti škodící, kterou nám umožňuje zákon," prozradil Přibyl. Krátce po odjezdu policistů tak mohl vyrazit s ostatními na lov podle plánu. Policisté nekontrolovali všechny přítomné. Ze třiadvaceti lovců vybrali namátkově deset.
Policie teď v sezóně dodržování předpisů myslivci kontroluje systematicky. "Pochybení nejsou příliš častá, ale tu a tam k nim na různých místech jižní Moravy dochází," prozradila policejní mluvčí Iva Šebková. "Měli jsme už například zjištěnou neplatnost zbrojního průkazu. Zjistili jsme také u jednoho lovce, že byl pod vlivem alkoholu. V dechu měl asi 0,8 promile. Musel zbraň odevzdat policii a z lovu odejít. Bylo to řešeno blokovou pokutou," dodala Šebková. Jihomoravští policisté vyrazili také na kontrolu autobusů a nákladních aut. Policejnímu dohledu neunikly ani lodě na řece Moravě a Baťově kanále.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.