Přihlásit

Myslivci skládali zkoušky (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Březovík
V sobotu 9. února uspořádal Okresní myslivecký spolek Prachatice v osadě Březovík ústní zkoušky uchazečů - adeptů o první lovecký lístek. Kurz byl zahájen na jaře loňského roku a započalo jej 11 uchazečů. Ke zkouškám nastoupilo však pouze 9 uchazečů. Do zkušebního senátu bylo Okresní mysliveckou radou jmenováno 7 komisařů, předseda, místopředseda a zapisovatel.
Zahájení zkoušek provedl předseda kulturní komise Karel Schwamberger ml., poté vystoupil předseda senátu Vladimír Šírek a s organizačními věcmi seznámil místopředseda senátu, zapisovatel a jednatel OMS Prachatice v jedné osobě, Jan Kandl. Poté již probíhaly samotné zkoušky. Při závěrečném hodnocení předseda senátu Vladimír Šírek vyhlásil, že dva uchazeči prospěli s vyznamenáním, a to pan Jan Pešl a Jan Malinovský, 4 prospěli, 1 neprospěl z 1 předmětu, a proto mu byl stanoven náhradní termín, a 2 neprospěli z více než jednoho předmětu, a proto v případě dalšího zájmu musí celý kurz opakovat. Nejlepším uchazečembyl vyhlášen Jan Pešl a od předsedy OMS Ivana Štětiny obdržel dar - knihu z mysliveckého prostředí.
Všichni úspěšní uchazeči byli Karlem Schwambergeremst. pasováni na myslivce a obdrželi na památku pasovací listy. K uchazečům promluvil i předseda senátu Vladimír Šírek, který jim především popřál mnoho mysliveckých zážitků v dalším mysliveckém a osobním životě. V průběhu a na závěr myslivecké fanfáry zatroubila loňská úspěšná absolventka Eva Mikulová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.