Přihlásit

V mrazu lítali asfaltoví holubi (Horácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mladoňovice
V neděli 17. března se na střelnici v Mladoňovicích rozjela letošní střelecká sezona závodem O pohár starosty obce. První závod provázelo sice slunečné, ale mrazivé a větrné počasí. I přesto dorazilo v neděli dopoledne na střelnici čtrnáct závodníků. Nejvíce se tentokrát dařilo Lubomíru Krpounovi.
Střelnice v Mladoňovicích patří k těm vyhledávaným, a to nejen pro svoje zajímavé usazení v okolní krajině, ale také moderním vybavením. Tamním myslivcům se moderní střelnici podařilo vybudovat za pomoci peněz z Evropské unie. Neopominutelná je i velmi dobrá spolupráce s obcí a místními zemědělci.
Střelnice je maximálně využívaná po celý rok. Místní střelci, i ti z okolí, se tu k tréninkovým střelbám scházejí každou neděli dopoledne. Třešničkou na dortu jsou pak čtyři střelecké soutěže, které mladoňovičští během roku pořádají. O pohár MS Mladoňovice se tu bude bojovat už 14. dubna, O pohár seniorů se střílí 12. května a 9. června se bude střílet O putovní pohár Barchanu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.