Přihlásit

Myslivci zůstávají v nejistotě (Břeclavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přítluky – Myslivecké sdružení Přítluky zaniká k 31. březnu, poněvadž už nedosáhne na podmínku mysliveckého zákona. Podle něj musí spravovat honitbu velkou alespoň pět set hektarů. Pozemky však nově vlastní a obhospodařuje tamní zemědělská společnost Zepro.

„V pátek zasedala valná hromada, která měla nové honební společenství ustanovit. Mysleli jsme, že se dozvíme něco bližšího k budoucnosti našich mysliveckých aktivit, ale došlo jen ke zvolení nového výboru společenství. Asi se čeká na to, až na konci března skončí smlouvy,” přiblížil předseda tamního mysliveckého sdružení Milan Cabal.

Přestože podle něj nyní myslivci z Přítluk nadále zůstávají v nejistotě, věří, že se nakonec domluví. S obcí i podnikem totiž několik let spolupracují a mají dobré vztahy. Nová pravidla a podmínky, které chce Zepro na honitbě zavést, však stále neznají.

„Mluvil jsem s předsedou nového pětičlenného výboru, snad půjde jen o formální změnu,” doufá Cabal v to, že myslivci v obci nezaniknou.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.