Přihlásit

Zloděj vzal ze sklepa lovecké trofeje. Muflona s jelencem (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šumice, Zbýšov – O jelení a mufloní trofeje přišel v těchto dnech šestapadesátiletý majitel v Šumicích na Brněnsku. Ze sklepa domu je ukradl zatím neznámý zloděj. Policisté po něm v současné době pátrají.

Na případ včera upozornil mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek. „Hlavní dveře od domu nebyly zamčené. Do sklepa se však zloděj musel dostat už násilím,” popsal pachatelovu cestu za kořistí mluvčí Malášek.

V jedné z kójí zloděj sebral vypreparované lovecké trofeje jelence běloocasého a muflona. „K nim přidal i dvě vyřezávané dřevěné podložky pro vypreparované lovecké trofeje,” upozornil policejní mluvčí.

Policisté už znají škodu, která po pachateli zůstala. „Jde o téměř padesát tisíc korun,” dodal ke krádeži mluvčí policie Malášek.

Podobný případ řešili policisté před několika lety také ve Zbýšově na Brněnsku. Pachatel se tam tehdy vloupal do myslivecké chaty. „Ukradl necelých sto kilogramů masa, především z divočáka. Vzal rovněž řadu loveckých trofejí, uskladněné nářadí a náčiní. Zajímal se také o kuchyňské vybavení a další odložené věci,” vyjmenoval tehdy kradené věci Malášek. V tomto případě způsobil zloděj nejméně šedesátitisícovou škodu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.