Přihlásit

Myslivci na Slovácku ulovili rekordní počet daňků (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherské Hradiště
Myslivci ulovili v loňském roce v honitbách Slovácka přes pět tisíc kusů spárkaté zvěře a šelem. Šestnáctičlenná komise odborníků na sklonku minulého týdne dokončila na Okresním mysliveckém spolku Českomoravské myslivecké jednoty v Uherském Hradišti posouzení osmi stovek trofejí - paroží jelenů, srnců a daňků, toulce muflonů, zbraně divočáků a lebky lišek a jezevců. Komisaři každou trofej změřili pásmem s přesností na 0,1 centimetru, zvážili je s odchylkou na jeden gram a zjistili její objem. Všechny trofeje budou ve dnech 20. až 21. dubna k vidění na chovatelské přehlídce v Hluku.
"K hodnocení bylo předloženo minimum trofejí, jejichž úprava by se dala označit jako špatná. Bylo to vinou střelce, který trofej náležitě neupravil," poznamenal Jan Halámek, člen ústřední hodnotitelské komise pro trofeje ministerstva zemědělství.
Vedoucí oddělení výkonu státní správy životního prostředí Městského úřadu Uherský Brod Petr Šimčík prozradil, že v loňském roce bylo uloveno největší množství daňčí zvěře v historii okresu. "Na chovatelské přehlídce v Hluku bude mimo jiné k vidění i osm zlatých trofejí muflonů a tři zlaté trofeje daňků," uvedl Šimčík.
"Je potěšitelné, že v loňském roce ulovili myslivci na Slovácku 2380 kusů černé zvěře, což je o 1044 kusů víc než v roce 2011. Za posledních dvanáct let je to rekordní úlovek divočáků," konstatoval Stanislav Křenek, zástupce hradišťského odboru životního prostředí a předseda hodnotitelské komise.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.