Přihlásit

Smrduté posedy vadí lovcům i zvěři, zbourají se (genusplus.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Neupotřebitelnými učinil minulý týden neznámý pachatel čtyři posedy, které polil zapáchající chemikálií. Neznámá látka tak odpuzuje jak lovce, kteří na něm nemohou kvůli zápachu vydržet, tak i lesní zvěř, která se smrdutým posedům vyhýbá velkým obloukem.

Policisté Obvodního oddělení v Novém Boru objasňují  případ poškození čtyř posedů v lesním prostoru v katastru Prysku, ke kterému podle soukromého nájemce honitby došlo mezi 20. a 27. srpnem.

V této době někdo polil neznámou, silně zapáchající látkou posedy, které se nyní musejí zbourat. Zápach vadí nejen lidem, ale také lesní zvěři, kterou přímo odpuzuje a tím znemožňuje lov zvěře v daném okolí. Oznamovatel vyčíslil vzniklou škodu částkou 10 000 korun. Policisté v této souvislosti již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.