Přihlásit

Lovecké fanfáry zněly čerchovskými hvozdy (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlicko
Klub trubačů při Okresním mysliveckém spolku v Domažlicích ve dnech 30. srpna až 1. září uspořádal v pohostinném a stylovém prostředí hotelu Lesana v Peci pod Čerchovem již třetí ročník setkání mysliveckých trubačů a přátel myslivecké hudby. Svým pojetím tato akce přesahovala rozsah i celkovou úroveň setkání trubačů v minulých létech. Organizaci a průběh celé akce pečlivě připravil a zajistil vedoucí souboru trubačů Miloš Čepička. V pátek ve večerních hodinách při společném posezení účastníků u táborového ohně byly v přestávkách mezi produkcí Jirky Kupilíka na heligonku probírány ještě poslední detaily plánu nadcházejících dvoudnů. Vsobotu ráno po vydatné snídani byl trouben slavnostní nástup, který předcházel společnému výstupu na nejvyšší horu Českého lesa. Kouzelné prostředí Čerchova dokreslily i tóny loveckých fanfár a znělek, které se z borlic a lesnic linuly do okolních hvozdů. Času však mnoho nebylo, protože již na třináctou hodinu byl pro účastníky setkání objednán oběd v hotelu Lesana a od sedmnácti hodin byl čas určen pro koncert pro veřejnost.
Počasí bylo celé akci příznivě nakloněno, a tak v krásném přírodním prostředí Lesany mohly pod režií Renaty Černé předvést hotelovým hostůmi ostatní veřejnosti své trubačské umění soubory včetně trubačského dorostu. Následný večer při táboráku s opečením mrákovských klobás, harmonikou Jirky Kupilíka a nespočetnými písničkami, vtipy a mysliveckými historkami opředenými nezbytnou ´latinou´, byl důstojným zakončením dne plného dojmů.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.