Přihlásit

"Myslivecká přestřelka" v Blatnici pokračuje (idobryden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kdy a jestli vůbec se členové mysliveckého spolku Roháč vrátí do lesů v okolí Blatnice pod Svatým Antonínkem, na to nedostanete ani po bezmála půl roce jasnou odpověď. Někteří z myslivců už ztrácí trpělivost a situaci řeší po svém, přestupem k novému správci honitby, Spolku Antonínek. "Je to jediná možná reakce na patovou situaci, která u nás vznikla," říká jeden z přeběhlíků. "Jméno ale neřeknu. Vždyť víte, jak ostré jsou reakce na všechny informace o myslivosti v Blatnici."
V zauzleném případu jde o to, že starosta Honebního společenstva Roháč a zastupitel obce v jedné osobě Dušan Soviš sice potvrdil mysliveckému spolku Roháč pronájem honitby, avšak lesy po jednání valné hromady společenstva pronajal Spolku Antonínek. "Tedy spolku, kterého je pravděpodobně zakládajícím členem. Toto osobně považuji za podvod," prohlásila už dřív Svatava Blahynková, místostarosta Blatnice.
Obec se ve sporu angažuje ze dvou důvodů. Jednak kvůli tomu, že si Spolek Antonínek zaregistroval adresu shodnou s obcí, o čemž Blatnice neměla tušení, a jednak Honební společenstvo Roháč odmítlo obci potvrdit její letité členství.
"Na písemné potvrzení sice stále čekáme, osobně ale ve sporu vidím jistý posun," říká místostarostka Blahynková. "Zatímco všechny naše pokusy o doručení žádosti byly neúspěšné, místostarosta Honebního společenstva Roháč Antonín Křápek mi sdělil, že nevidí žádný důvod k tomu, proč by obec neměla být členem. Písemnost ale v ruce ještě nemáme."
Jakmile obec Blatnice tento dokument získá, její zástupce už nikdo nebude smět z jednání honebního společenstva vykázat. Což se stalo loni v listopadu starostovi Vladimíru Hanákovi. Z valné hromady, na které se rozhodovalo o postavení mysliveckého spolku Roháč "mimo hru", byl vykázán právě kvůli tomu, že obec údajně nepatří ke členům.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.