Přihlásit

Brusel žádá Slovensko o úpravu zákona kvůli ochraně ptáků (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brusel 26. září (zpravodaj ČTK) - Evropská komise chce, aby Slovensko rychle uvedlo svou legislativu upravující myslivost do souladu s evropskou směrnicí o ochraně ptactva. Pokud Bratislava nezareaguje do dvou měsíců, může se Evropská komise ve věci obrátit na Evropský soudní dvůr.
Komise uvedla, že přes pokračující pokles populace divokého ptactva země svá lovecká pravidla v roce 2009 ještě více uvolnila. Komise v únoru 2012 na nesoulad s evropskou legislativou Bratislavu upozornila a některé problémy byly následně odstraněny.
Dnes ale komise připomněla, že Slovensko stále nesplnilo slib ustavit chráněné krajinné oblasti Donajské luhy a Záhorské pomoravie jako oblasti se zákazem lovu. Takové rozhodnutí by mělo napomoci k zastavení poklesu stavů husy velké, husy polní a poláka kaholky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.