Přihlásit

Svatohubertská slavnost v zámku Karlova Koruna (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

POZVÁNKA

Chlumec nad Cidlinou
Jubilejní 20. svatohubertská slavnost se uskuteční v sobotu 5. října v areálu chlumeckého zámku Karlova Koruna. Začne v 10 hodin průvodem členů Řádu svatého Huberta se sídlem na Kuksu, v 10.30 hodin následuje svatohubertská mše svatá pod širým nebem. Na 12. hodinu se chystá slavnostní zahájení z terasy zámku. V odpoledním programu od 13 do 18.30 hodin návštěvníci mimo jiné uvidí ukázky plemene loveckých psů včetně jejich výcviku, ukázky sokolnických dovedností, drezúry koní, národní soutěž juniorů ve vábení jelenů, dětské soutěže spojené s poznáváním přírody. Dále se lidé mohou těšit například na divadlo Theatrum Kuks, které předvede barokní hru. Divadlo V pytli sehraje představení pro děti. Vystoupí také mužský pěvecký sbor Řádu svatého Huberta.
Pro Řád svatého Huberta Miroslav Vobořil napsal a natočil novou hudební kompozici pod názvem Osud­the Fate pro audiovizuální projekt s pyroshow při zakončení 20. ročníku svatohubertské slavnosti, který bude mít premiéru 5. října od 20 hodin na zámku Karlova Koruna.
Oproti původně plánovanému programu došlo k dramaturgické změně. Místo divadelní hry "Špork" bude uvedeno mluvené slovo a hudba na téma "Osud".
Divadelní hra "Špork" bude představena na některém z dalších ročníků slavností.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.