Přihlásit

U Špičáku uhořel myslivec (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pravděpodobně jde o místního sedmapadesátiletého muže, otázky zodpoví soudní pitva

Špičák
Tragédie se stala na Železnorudsku. U Špičáku bylo ve středu v podvečer nalezeno ohořelé torzo lidského těla. Pravděpodobně jde o místního 57letého myslivce, který zahynul nešťastnou náhodou.
Tělo našli lidé pod částečně shořelým posedem, tzv. kazatelnou, a to ve vyhaslém požářišti. "Totožnost mrtvého v současné době nemohu potvrdit, tuto otázku by měla jednoznačně zodpovědět až nařízená soudní pitva," řekla včera Deníku klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Potvrdila ale, že vše nasvědčuje tomu, že nejde o cizí zavinění ani sebevraždu, ale že muž zřejmě zemřel nešťastnou náhodou. Podle informací Deníku je příčinou neštěstí nejspíše propanbutanová láhev, kterou si v uzavřeném posedu myslivec přitápěl. Zřejmě se udusil a poté ještě vypukl požár. I když to ještě pitva oficiálně nepotvrdila, podle informací Deníku vše nasvědčuje tomu, že mrtvým je 57letý muž ze Špičáku, který byl v okolí velmi známý. Mimo jiné šlo o velmi dobrého sportovního střelce, který byl před několika lety dokonce v nominaci na nejúspěšnějšího sportovce okresu Klatovy.
"Podobnou událost nepamatuji. Vloni byl sice nalezen na Klatovsku u posedu mrtvý myslivec, ale tam byly příčinou zdravotní problémy. Že by někdo uhořel, s tím jsem se nesetkal," řekl Deníku jednatel Okresního mysliveckého spolku v Klatovech Pavel Martin. Připustil, že myslivci občas v mrazivých nocích, kdy čekají na černou zvěř, propanbutanové zářiče používají, i když to může být nebezpečné.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.