Přihlásit

Pohroma v bažantnici (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hostěradice
Na dvě stě sedmdesát bažantů zardousil pravděpodobně zatoulaný pes, který se dostal do odchovny bažantů v Hostěradicích na Znojemsku. Tamní myslivci tím přišli o většinu zvěře ze svého chovu.
Podle Ladislava Kubíčka z místního mysliveckého sdružení je to velká ztráta. Šlo totiž o chovné bažantí slepice a třicet skohoutů, kteří se v bažantnici volně pohybovali. "Způsobenou škodu odhadujeme na čtyřicet tisíc korun," informovala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Podle myslivců vnikl pes do bažantnice v době od pátečního dopoledne do pondělního rána. Překonal oplocení odchovny a pak se dostal k ptákům.
Majitelé bažantnice říkají, že nic podobného nepamatují. "Jednou nám tam vlezla kuna, ale rozhodně to nebyla taková pohroma," uvedl Kubíček. Myslivci věří, že pohromu způsobili zatoulaní psi, a nikoliv třeba liška. "Viděli jsme totiž tady už několikrát dva psy, jeden je kříženec jezevčíka a druhý kříženec foxteriéra," poznamenal Kubíček.
Myslivci už na psí agresory nastražili pasti, teď se jim do nich ale chytila kočka. Majitel psů se podle policie dopustil přestupku tím, že neměl zvířata pod kontrolou, umožnil jim volný pohyb a zardoušením bažantů se dopustil týrání. Za to může dostat pokutu až 50 tisíc korun. Policie musí vypátrat nejen psa, ale hlavně jeho majitele.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.