Přihlásit

Ze tří stovek myslivců jenom jeden neměl s sebou průkaz (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Valašsko
Dvanáct honů navštívili a zkontrolovali koncem roku policisté na Valašsku. Do lesů vyrážejí pravidelně, naposledy měli na mušce myslivce v Jablůnce, Pržně, Veselé, Mikulůvce, Kladerubech, Vidči nebo Prostřední Bečvě. "Na honech zkontrolovali 332 držitelů zbrojních průkazů. Zjistili pouze jedno malé pochybení myslivce, který u sebe neměl průkaz zbraně. Toto pochybení policisté vyřešili domluvou," sdělila mluvčí vsetínských policistů Lenka Javorková. Zmínila, že hony vyrážejí policisté kontrolovat už deset let. "Kolegové se při kontrolách zaměřují především na dodržování zákazu požívání alkoholu nebo jiných návykových látek u honců. Další kontroly směřují na doklady a zbraně," zmínila mluvčí. Policisty také zajímá, zda má myslivec platný zbrojní průkaz, lovecký lístek a průkaz zbraně. Důležité je mít zbraň v dobrém technickém stavu a rovněž umět se zbraní správně manipulovat. "Pokud se totiž držitel zbrojního průkazu dopustí v průběhu tří let dvou nebo více přestupků nebo trestného činu, ztrácí spolehlivost a zbrojní průkaz je mu odebrán a zbraň jde do úschovny,"vysvětlila.
Policisté ze "zbraní" hodnotí loňskou sezonu pozitivně, během honů nedošlo k žádné mimořádné události, při které by byl někdo zraněn.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.