Přihlásit

Myslivci si pro ochranu zvěře museli pomoci omezením vstupu (Benešovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Olbramovice
Myslivcům, kteří obhospodařují honitbu Olbramovice, došla trpělivost s neukázněnými návštěvníky krajiny v okolí obce i sousedních osad Zahradnice, Slavkov, Radotín, Podolí, Křešice, Kochnov a Semtín. S pomocí platné úřední vyhlášky je nyní v katastrech uvedených sídel omezený vjezd vozidly, na koních i další aktivity.
"V honitbě dochází k nadměrnému poškozování životních podmínek zvěře a narušování klidu v honitbě, tedy k negativní vlivům na populace zvěře," zdůvodnil Karel Kýval z odboru životního prostředí votické radnice. Jednalo se například o pořádní sportovních akcí bez souhlasu vlastníků pozemků, při nichž docházelo k poškozování zemědělských kultur, plašení zvěře v období kladení mláďat i období strádání, k napadení a usmrcení loveckého psa tažnými psy.
"Účelem rozhodnutí není omezovat pěší turistiku, procházky, sběr hub a lesních plodů," upřesnil referent.

***
Omezení vstupu
Omezení vstupu do honitby Olbramovice platí v období listopad - únor (doba lovů, doba strádání) a duben - červen (doba hnízdění a kladení mláďat). Spočívá v zákazu jízdy motocyklů, čtyřkolek, automobilů, psích spřežení a jízd koňmi mimo účelové komunikace v honitbě. Platnost rozhodnutí je časově omezena do 30. června 2016.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.