Přihlásit

Pachové repelenty odradí zvěř (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pardubický kraj
Hejtmanství finančně pomůže myslivcům s nákupem pachových repelentů, které mají odradit zvěř od silnic.
"Celkem stotisícová dotace je rovným dílem směřována jednotlivým okresním mysliveckým spolkům v rámci Pardubického kraje, které zajistí nákup pachových repelentů. Tyto pak okresní myslivecké spolky přidělíhonitbám vesvé působnosti. Myslivcům za tuto jejich práci patří velký dík," řekl pardubický krajský radní Václav Kroutil.
Myslivci mají na své náklady mají zajistit vhodné rozmístění pachových repelentů na stromy v okolí silnic, někdy je zavěšují i na dřevěné kolíky. "Zajistí i jejich pravidelnou kontrolu a včasné doplňování účinné látky. Povedou evidenci o počtu zjištěných střetů vozidel se zvěří a tak i vyhodnotí účinnost opatření," zní podmínky dotace.
Střety aut se zvěří jsou velkým problémem. V místech, kde byly repelenty už dříve osazeny, se snížila nehodovost o 60 procent.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.