Přihlásit

Svátek myslivců a dětí oslavili v přírodě (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Břestek­ Chabaně
Do přírody s myslivci, tak by se dal nazvat výukový den, který pro žáky druhých až čtvrtých tříd ZŠ Tupesy uspořádali členové Mysliveckého sdružení Tupesy­Břestek. Stalo se tak u příležitosti Mezinárodního dne dětí a Měsíce myslivosti, jímž je červen. Akce se uskutečnila v malebném prostředí nedaleko hradu Buchlova, u myslivecké chaty v Břestku­ ­Chabaních. "Cílem našich akcí, konaných už patnáct let na přelomu května a června, je publicita a nauka o myslivosti mezi dětmi základní školou povinnými. Nechceme, aby znalosti o zvěři a myslivosti, která není pro nimrody jenom koníčkem, ale i posláním, zcela vymizely," zdůraznil předseda mysliveckého sdružení František Maňásek. Je proto podle něj nutné, aby nejen myslivci, učitelé, ale i rodiče rozvíjeli u dětí vztah k přírodě a všemu živémuv ní.
Program, který muži a jedna žena v zelených kamizolách na krátké přírodovědné stezce s pěti stanovišti pro školáky připravili, byl opravdu pestrý. Nimrodi si je vyzkoušeli, jak znají stromy a zvěř, jež k Chřibům neodmyslitelně patří, ukázali jim, jak cvičí lovecké psy a jak se s nimi pracuje v revíru. Velkému zájmu se těšila ukázka loveckých zbraní. Zlatým hřebem celé akce byla pro kluky i holky střelba ze vzduchovky. Když den dětských radostí skončil, myslivci školáky pohostili a předali všem medaile, které jim budou setkání s nimi na Chabaních připomínat. "Cílem takových akcí není vychovat ze všech dětí myslivce, ale lidi, kteří budou mít rádi přírodu, k níž se budou chovat citlivě a ohleduplně," poznamenali shodně myslivci.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.