Přihlásit

Festival pro milovníky jídla a vín se už blíží (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mikulov Gourmet Festival, velkolepý svátek dobrého jídla a pití, slaví letos už páté výročí. Se zaměřením hlavně na moravskou kuchyni a vína ze zdejší oblasti začíná zítra a potrvá celý víkend.
Letošní ročník vzdává hold bohaté šlechtické kuchyni Dietrichsteinů s reminiscencí na jejich letní kratochvíle. Pořadatelé se inspirovali v kuchyni Maxmiliána I., který byl druhým pánem na mikulovském panství Dietrichsteinů a působil ve službách císaře Rudolfa II. jako komoří a štolba. Jeho životní vášní byl lov a jeho lovecké hostiny byly vyhlášenou událostí pro celé císařství. Festivalová menu pro sedmero restaurací, které jsou do akce zapojeny, jsou připravena, stejně jako vína z Vinařství Marcinčák a Vinařství Volařík. Servírovat se budou lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.