Přihlásit

Postavili pomník svatému Hubertovi (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Křižanovice
Ke cti a chvále svatému Hubertovi myslivci z Křižanovic a Maref. Tento nápis zdobí zbrusu nový pomník, kterým se rozhodli vzdát poctu svému patronovi myslivci z Křižanovic u Bučovic a Maref. Postarali se i o to, aby byl vysvěcený. K tomu došlo v neděli.
"Pomníkstojí v lokalitě zvané U splavu v Křižanovicích. Svěcení si vzal na starosti kněz František Nechvátal. Patrona však uctili i samotní myslivci, při svěcení zaznělo několik mysliveckých fanfár," informoval starosta tamního hasičského sboru Miloš Voňka. Na podstavec ze světlého kamene myslivci umístili lichoběžník z černé žuly, na kterém nechybí ani výjev zobrazující svatého Huberta. Každý, kdo má vztah k myslivosti a přírodě vůbec, se může na místo přijít podívat. Na případné návštěvníky myslivci mysleli a k památníku nechali pro odpočinek umístit i dvě lavičky.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.