Přihlásit

Nejen děti obdivovaly dravce (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Předbořiceu Kovářova
I takovou sovu, jaká je na fotografii, a řadu dalších dravců mohli vidět v akci účastníci sobotního mysliveckého odpoledne na hřišti v Předbořicích. Jeho pořadatelem bylo Myslivecké sdružení Zahořany - Hůrka.
Bezmála stovka dětí, rodičů a přátel myslivosti zhlédla ukázku práce sokolníků a přehlídku loveckých psů. Na otevřené scéně zatleskali loveckému psovi plemene pointr, který nádherně předvedl vystavování drobné zvěře v praxi. Děti se aktivně zapojily do znalostní soutěže o myslivosti a do malování obrázků s mysliveckou tématikou. Za účast v soutěžích obdržely drobné odměny a nejlepší výsledky byly oceněny diplomem. Amožná i díky inspiraci z probíhajícího mistrovstvím světa ve fotbale se po skončení mysliveckého zápolení uskutečnil nádherně živelný fotbalový zápas bez rozhodčích a poražených. Zde byli jen vítězové. Odpoledne bylo zakončeno u ohně při opékání vuřtů. I díky sice chladnému, ale stálému počasí se myslivecké odpoledne vydařilo a hlavně děti na něj budou jistě rády vzpomínat.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.