Přihlásit

Sokolníci a myslivečtí trubači se sejdou v centru Třeboně s vodníky (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

TŘEBOŇ
Lázeňská Třeboň bude o víkendu hostit myslivecké slavnosti i vodníky. Jako bonus navíc se tu můžete naučit, jak se fotí v noci.
Třeboň je sice vyhlášeným městem rybářů, ale v sobotu bude patřit myslivcům, jejich příznivcům i mysliveckým laikům.
"Při třetím ročníku akce Myslivecká Třeboň uvidíte sokolníky, lovecké psy, uslyšíte imitátory hlasů zvěře, myslivecké trubače a jedinečnou Mysliveckou kapelu Atlas ze západočeských Horšic," zve Luděk Švejcar z městského informačního a kulturního centra.
Gastronomické myslivecké speciality nabídnou třeboňské restaurace i prodejci přímo na Masarykově náměstí, připravena bude i ochutnávka letos oceněných regionálních potravin. Těšit se můžete také na myslivecké tržiště.
Čochtanova Třeboň začíná už zítra a potrvá celý víkend. Nabídne průvod vodníků kolem Zlaté stoky, pohádková zastavení s plněním pohádkových úkolů, volbu miss vodník či večerní rej bludiček se strašením u rybníka Svět.
"Čochtanova Třeboň je setkání s lidmi dobré vůle a veselé mysli, protože smích vydatně pomáhá zahnat chmury a dává sílu postavit se životním problémům s nadhledem," řekla jedna z organizátorek 17. ročníku Eva Gutová.
Program začíná v pátek v 10 hodin na zámeckém nádvoří otevřením výstavy Hastrmani ve vodě i na suchu. V sobotu bude v zámeckém parku pro děti připraven Čochtanův pohádkový svět - pohádková zastavení se soutěžemi. V neděli se návštěvníci s Čochtanovou Třeboní rozloučí zpíváním s kytarou.
V neděli se v Třeboni můžete také naučit, jak se fotí v noci. To je jedno z témat workshopů pro fotografy, které jsou připraveny v rámci letošního ročníku soutěže Vyblejskni Třeboň. Druhé téma - reportážní fotografie a video - bude na programu 14. srpna. Lektory budou fotoreportér MF DNES Slavomír Kubeš a Petr Vitoň.
Čtvrtý ročník fotosoutěže má podtitul A v pohybu!, proto jsou vítány hlavně snímky z aktivního pobytu na Třeboňsku. Opět se soutěží o zajímavé ceny - víkendový pobyt v Hotelu Zlatá hvězda nebo v Campu Paris. Podrobnosti najdete na www.itrebon.cz.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.