Přihlásit

Sdružení myslivců soutěžila v brokové střelbě (Táborský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Malšicích se opět rozdávaly medaile, mezi sebou bojovala myslivecká sdružení Opařan, Dražic, Dobřejic a Malšic v několika kategoriích.

Střelecký závod O pohár čtyř střelnic již tradičně láká myslivce k předvedení svých střeleckých dovedností.
Kdysi vznikl jako utkání čtyř mysliveckých sdružení, které na Táborsku provozují brokové střelnice. Postupem času byl rozšířen pro všechny, kdo měl zájem se zúčastnit s výjimkou závodu družstev. Podmínkou totiž je, že za svůj tým mohou soutěžit pouze členové mysliveckých sdružení Opařany, Dražice, Dobřejice a Malšice. Výkon nejlepších třech závodníků se sečte a vítězí ten s největším počtem zásahů. Střelnice se každý rok mění, a tak v prvních ročnících zpravidla vítězilo domácí družstvo. S odstupem času se toto pravidlo změnilo a družstvo Dražic zcela poslední ročníky ovládlo.

Boje o medaile
Letošní ročník, který se konal 19. srpna nebyl výjimkou a Ivan Mynařík, Jakub Mynařík a Pavel Novotný zvítězili ve všech kategoriích, v pořadí tak, jak jsou zapsáni.
Jediný pohár, který jim utekl, byl veteránský, a to jenom pouze proto, že na něj dosud nemají věk. Pořadatelé z Malšic skončili druzí, a tak Petr Drtina, Miroslav Kratochvíl a Jiří Jedlička mohli slavit stříbro.
Nejtěsnější výsledek byl v souboji o bronz, protože družstvo Opařan ve složení Zdeněk Hájiček, Miroslav Pejčoch ml. a Miroslav Pejčoch st. o bod porazilo Dobřejice. František Bohuslav, Pavel Samec a František Hruška navenek nesli porážku hrdinně, ale kdo ví, jestli doma do polštáře neuronili slzu. Byli tak blízko a zase nic.
Tradičním osvěžením soutěže bývá klání veteránů. Tentokrát o mety nejvyšší bojovali Miroslav Pejčoch st. a František Drtina, kterým pouze sekundoval den nemající František Hruška. Nejvíce střeleckého štěstí však měl Miroslav Pejčoch st. a ani legendární zásahy v baterce metr nad travou od Drtiny mu pohár nevzaly. Závod byl odpoledne slavnostně ukončen a přešel v neformální setkání myslivců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.