Přihlásit

Ve Skanzenu se sejdou myslivci a také řezbáři (Naše Valašsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rožnov pod Radhoštěm
Myslivecké slavnosti Myslivost zdar! se uskuteční ve Skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu 30. srpna. Jedná se o první ročník česko­slovenské přehlídky a soutěže pro myslivce i řezbáře. Slavnostního zahájení se ujme Jožka Šmukař a jeho cimbálová muzika, která bude provádět i celým programem. Po zahájení se uskuteční Svatohubertská mše, která bude zpívaná i troubená v podání trubačů Vojenských lesů a statků z Lipníku nad Bečvou. O zpívanou část se postará pěvecký sbor svatého Huberta z Loučky.
Jako součást programu pořadatelé vyhlásili soutěž Myslivecké letokruhy. Ta je určená pro díla řezbářů z České i Slovenské republiky na téma myslivosti. Soutěž organizátoři vypsali ve dvou kategoriích, a to dřevěné reliéfy a trojrozměrné dřevěné plastiky. "Máme už přihlášených dvacet účastníků a další se můžou zapsat přímo na místě," informovala předsedkyně Klubu autorů Českomoravské myslivecké jednoty Hana Křenková. Mezi nejúspěšnější řezbáře, které určí porota, bude rozdělena peněžitá odměna v hodnotě deset tisíc korun.
Soutěžní práce budou k vidění v Janíkově stodole. Po celý den budou řezbáři přímo před očima diváků vytvářet nová díla.
Návštěvníci se mohou těšit na výstavu tvorby a historickou přehlídku trofejí valašských myslivců. "Pro zájemce jsme připravili laserovou střelnici," uvedla Křenková. Myslivci předvedou také vábení zvěře. Milovníky ptáků potěší ukázka dravců.
Pro děti organizátoři přichystali soutěže. Nebude chybět ani bohaté občerstvení v podobě myslivecké kuchyně.
Slavnosti začnou v devět hodin ráno v Dřevěném městečku a ukončení programu bude v devatenáct hodin.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.