Přihlásit

Bude mít ministr Jurečka matriku třeba myslivců, rybářů, chovatelů a včelařů? (prvnizpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podle vzoru ministra školství Marcela Chládka, který bude mít pro spravedlivější rozdělování peněz do sportu k dispozici matriku sportovců, se chystá vybudovat podobnou matriku myslivců, rybářů, včelařů, chovatelů i Marian Jurečka. Víme proč ...

Po očekávaném vybudování matriky sportovců na ministerstvu školství má stejné zdůvodnění zřízení matriky i na ministerstvu zemědělství a to s kartotékou lidí  s flintou na rameni, s rybářskými pruty v ruce, s úly za zády, se zarytými  rýči před sebou v záhonech, se psy v boudách, s králíky v kotcích, s holuby na střechách  a s vrabci v hrstích má svoji logiku. Všichni,  ať už jsou to rybáři, zahrádkáři, chovatelé, včelaři, myslivci,  dostávají dotace na svoji činnost a je pravděpodobné, že existují tisíce osob, kteří stačí střílet  vysokou, lovit nadměrečné štiky, mít  úspěchy s dobrými holuby, kteří se vracejí a ještě k tomu jsou vítězi okresní soutěže Jabko Podlipanska.
"Posuďte sami. Pak jedna osoba získává těch dotací pro organizace, kde je všude registrována, hned několik a to není  spravedlivé z pohledu lidí, kteří nedělají vůbec nic," řekl pro Prvnízprávy.cz dobře informovaný zdroj z ministerstva zemědělství.
Na upozornění, že jsou ty zájmové organizace významné pro společnost a udržitelný rozvoj Prvnízprávy.cz dostaly další nářez argumentů.
"Není přeci možné, aby jediná osoba stíhala, nosit v zimě seno ke krmelcům   lesní zvěři, sekat díry v rybnících pro málem leklé ryby, sledovat spící včely a ještě cvičit chrta na závody a to všechno v různých organizacích, které její jméno dokládají, aby zdůvodnily svoji neobvykle vysokou členskou základnu," měl jasno náš zdroj informací.
Na otázku, co tedy taková běžně trochu více aktivní osoba, když se její jméno objeví vícekrát v ministerské matrice,  bude muset udělat, aby nevyčnívala z průměru,  náš informátor zatím neměl jasnou odpověď.
"Budeme muset sledovat, jak se s tím vypořádá ministerstvo školství, v jejíž matrice sportovců budou také takové nadmíru aktivní osoby, které dokonce reprezentují třeba v rychlobruslení nebo  v atletice a pak jezdí za Českou republiku i na cyklistických závodech," naznačil další řešení snaživý úředník.

I proto, aby svazy nevykazovaly mrtvoly, vznikne matrika sportovců
Prvnízpravy.cz hledaly i u studenta politologie, který si nepřál byt jmenovánán, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu. Jeho názor byl zvlášť zajímavý.
"Já bych tu matriku udělal celostátní pro všechny a na všechno.  Vemte si, jak to alespoň doufám, mají zařízené  církve.  Jseš věřící, tak musíš věřit jen v jednoho Boha. Proto, tak jako se nemůžeš  modlit v neděli v katedrále, v sobotu v synagoze a každý všední den rozbalovat kobereček v mešitě, tak se musíš rozhodnout, co vlastně jsi. Jseš včelař nebo rybář? Jseš rychlobruslařka nebo cyklistka? A co víc. Rozšířil bych to o další kolonky. Jseš dobrovolný hasič nebo aktivní vojenská záloha? Jseš student nebo rodič školáka? Jseš zaměstanec nebo důchodce? Jseš senátor nebo ministr? Prostě matriku bych propojil se všemi ministerstvy, aby v tom nebyl bordel a občané ČR nebyli moc aktivní," měl jasno náš student politologie.
"A víte, co je důležité, že tuto matrikovou smršť spusili ministři, jejichž křestní jméno začíná slabikou Mar ..... Prostě Marcel Chládek a Marián Jurečka nic nedělají Marně. Očekávám s nadějí,  s čím přijde Martin Stropnický," uzavřel své rozjímání student politologie, o kterém už víte, že zůstává v pozadí.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.