Přihlásit

Myslivci v Huslenkách oslaví svého patrona (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Huslenky
Podruhé letos oslaví v Huslenkách Hornovsacké Hubertské slavnosti. Oslavu patrona myslivců zahájí v pátek odpoledne v 17.15 hodin mše v kostele Povýšení svatého Kříže v Halenkově. Zúčastní se jí trubači z Přerova, zazpívají také bratři Jakubíkovi.
Na sobotu pak myslivci z pořádajícího sdružení Kátlina plánují mnohem víc. Program začne hned zrána. "V osm hodin se na střelnici v Huslenkách bude konat střelecká soutěž. Účastnit se jí budou vždy pětičlenné týmy," uvedl předseda pořádajícího sdružení Kátlina Pavel Kocurek.
Od 14 hodin začne v areálu výletiště Rybníček Myslivecké odpoledne. "V jeho průběhu vyhlásíme výsledky střelby. Poté bude následovat soutěž ve vábení zvěře Valašský vábník," popsal Kocurek.
Návštěvníci se mohou těšit na koncert trubačů z lesnické fakulty v Brně. Pro milovníky psů bude připravena přehlídka loveckých plemen. K poslechu zahraje také cimbálová muzika Vsacánek.
U stánků s občerstvením si na své přijdou gurmáni. "Budeme podávat zvěřinové speciality. Koštovat se bude pivo z malých pivovarů. Například z Beskydského pivovárku Ostravice," doplnil Kocurek.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.