Přihlásit

Trefil ženu do břicha (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Osmačtyřicetiletý myslivec si u Fryštáku osudově spletl lesní dělnici s divočákem

Zlínský kraj, Valašsko
Průstřelem břicha a přímým ohrožením života skončila brigáda devětačtyřicetileté ženy z Holešova na Zlínsku.
V lese si ji s divočákem spletl o rok mladší myslivec a vystřelil po ní. Žena musela na operaci, nimrodovi hrozí až čtyři roky vězení.
Drama se odehrálo v sobotu ráno, kdy se brigádnice vydala do lesa u Lukovečku natírat stromky proti okusování lesní zvěří. "V tutéž dobu procházel stejným lesem myslivec, který ten den neměl na lovu štěstí. Po cestě z lesa uviděl mezi smrčky pohyb něčeho šedivého a uslyšel šramot," přiblížila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
V domnění, že je kousek od něj divoké prase, vzal muž svou nabitou zbraň a vystřelil směrem, odkud uslyšel zvuk a viděl pohyb. "Vzápětí jej polil studený pot. Po výstřelu totiž z lesa uslyšel lidský výkřik," líčila mluvčí. Střelec hned utíkal na místo, kde uviděl ležet schoulenou ženu v zeleném oblečení, jež splývalo s lesním porostem. Držela se za břicho. "Odhodil zbraň a snažil se ženě poskytnout první pomoc a mluvit s ní, aby neztratila vědomí," uvedla Kozumplíková. Zavolal také zdravotníky i policisty.
Přivolaná lékařka konstatovala, že žena utrpěla průstřelem břicha těžké zranění a nařídila její odvoz do nemocnice na operaci.
Zraněná žena už je mimo přímé ohrožení života. "Myslivce prověřujeme pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Za mřížemi by mohl strávit až čtyři roky," uvedla Kozumplíková.
Návštěvníkům lesa a lesním pracovníkům doporučila, aby nosili výrazné oblečení jasných barev, případně reflexní doplňky v zájmu ochrany vlastního života a zdraví. S tím souhlasí také předseda Okresního mysliveckého spolku Vsetín Michal Zubíček. V tomto případě je podle něj vina lovce zcela jasná. "Jednoznačně chyboval. Ve všem, v čem se chybovat dalo. Je to selhání jednotlivce," řekl Zubíček.
Podobné nešťastné události se ale nestávají často. "Přímo na Valašsku se za několik posledních let neudála žádná a jsme tomu rádi," potvrdila vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.
Vloni policisté na Valašsku zkontrolovali při honech 332 myslivců. Pochybil jen jediný, když u sebe neměl průkaz zbraně. Ostatní byli vzorní.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.