Přihlásit

Svatohubertské slavnosti v zámku Loučeň (Jičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Loučeň
Oblíbené slavnosti na počest patrona všech myslivců svatého Huberta se opět vracejí do zámku Loučeň nedaleko Nymburka. Letos připadlo toto veselí věnované myslivosti a hodování na sobotu 1. listopadu a neděli 2. listopadu. Na 5. ročník Svatohubertských slavností zve knížecí nadlesní Josef Schwarz.
Návštěvníky čeká takřka kompletní přehlídka jednotlivých typů loveckých psů a chybět nebude ani atraktivní sokolnické vystoupení s dravými ptáky. Vsobotu od 15 hodin lze zavítat do zámeckého kostela Nanebevzetí Panny Marie na jedinečnou svatohubertskou mši doprovázenou trubači.
Během zvěřinových hodů půjde potěšit chuťové buňky nějakou specialitou v zámecké restauraci hotelu Maxmilian Lifestyle Resort nebo v restauraci Vtipná kaše.
Těšit se je možné na soutěže pro dospělé i děti na téma myslivosti a přírody. Chybět nebudou ani prohlídky zámku s bílou paní, dětské prohlídky pro nejmenší.
Lákavý venkovní program s prohlídkou parku a labyrintária je za jednotné vstupné 50 korun. Otevřeno bude od 10 do 17 hodin. Program začíná v 11 a končí v 16 hodin.
Program v sobotu a neděli: 11.00 - zahájení 5. ročníku Svatohubertských slavností 11.15 - ukázka práce sokolníků 11.30 -ukázkaloveckýchpsů 12.30 - myslivecké tradice 13.00 - ukázka práce sokolníků 14.00 -ukázkaloveckýchpsů 14.30 - ukázka práce sokolníků 15.00 - pouze v sobotu: svatohubertská mše 16.00 - pasování myslivce; myslivecké tradice Tradice myslivosti jsou v bezprostředním okolí Loučeně živé dodnes. V oboře, kde se za Alexandra Thurn-Taxise, kolem roku 1900, experimentovalo dokonce i s chovem tak exotických zvířat, jako jsou bizoni či pštrosi emu, dnes pobíhají hlavně daňci.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.