Přihlásit

Muži pytlačili s nelegálně drženou kulovnicí (Žatecký a lounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podbořansko
Z trestných činů nedovoleného ozbrojování, 
pytláctví a pokusu trestného činu pytláctví obvinila policie dva muže ve věku 37 a 38 let z Karlovarska.
Obvinění s nelegálně drženou zbraní, kterou údajně jeden z nich nalezl v létě loňského roku v opuštěné budově kravína v jedné obci na Karlovarsku a po ošetření ji učinil střel by schopnou, pytlačili v karlovarském a lounském okrese. S nalezenou dlouhou opakovací kulovou zbraní se rozhodli ulovit divokou zvěř.
Před Vánocemi provedli terénním automobilem okružní jízdu po okolí Žlutic,kdese jim podařilo ulovit divoké prase. O to se následně podělili a začátkem tohoto roku se domluvili, že skutek zopakují.
Osobním automobilem vyjeli na Podbořansko, kde se opět pokoušeli o ulovení zvěře. To se jim však nepodařilo, a tak se vydali na zpáteční cestu. U Vroutku byli kontrolováni policisty, kteří u nich nelegálně drženou zbraň nalezli a celý skutek tak posléze vyšel najevo.
Kromě uvedené zbraně nalezli policisté v autě i náboje a další brokové patrony a střely objevili u jednoho z nich i při provedené domovní prohlídce. Oba obviněné vyšetřuje policejní komisař na svobodě.
Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim za uvedené skutky až dvouletý trest odnětí svobody.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.