Přihlásit

Myslivců je zase o něco více (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Březovík
V sobotu Okresní myslivecký spolek Prachatice uspořádal ústní zkoušky uchazečů o první lovecký lístek v osadě Březovík. Kurz začalo 18 uchazečů a na zkoušku se dostavilo 16 uchazečů. Zahájení zkoušek provedl předseda zkušebního senátu Vladimír Šírek. Zkouška se skládala ze sedmi předmětů.
Čtyři uchazeči prospěli s vyznamenáním a to David Kůs, Tereza Jindrová, David Fleischmann a Tomáš Čužna, 9 prospělo a 3 neprospěli z jednoho předmětu, a proto budou zkoušku opakovat v náhradním termínu. Nejlepší uchazeč David Kůs byl pasován Karlem Schwambergerem st. se všemi mysliveckými náležitostmi a tradicemi na myslivce. Také ostatní uchazeči byli přijati do mysliveckého cechu a obdrželi Myslivecké desatero. Myslivecké fanfáry zatroubil Hubert Faber ze Souboru Šumavských trubačů z Vimperka.
Dne 24. ledna Okresní myslivecký spolek Prachatice otevřel další kurz uchazečů – adeptů o první lovecký lístek v počtu 18, a proto se řady myslivců opět rozrostou. Další zájemci se již nyní mohou hlásit do dalšího kurzu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.