Přihlásit

Díky chataři chytli pytláky (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Všímavý chatař, akční myslivci a dobrá práce policistů. To všechno dohromady napomohlo k dopadení dvojice mužů (45, 40) při nelegálním lovu zvěře na Plzeňsku.

Pytláci byli zadrženi poté, co střelili jelena siku v honitbě mysliveckého sdružení Luhov. Nejde přitom o žádné nováčky, jsou to zkušení šíbři, které v minulosti soud už za pytláctví potrestal.

„Stíháme dva muže pro pytláctví a nedovolené ozbrojování,” potvrdil Právu Jan Koželuh z policejního ředitelství Plzeň-venkov s tím, že obvinění muži způsobili škodu bezmála za třicet tisíc korun.

V noci nám zavolal jeden z chatařů, že slyšel ránu a pak viděl u lesa mihotání baterek. Tak jsme okamžitě jeli na místo. U lesa stálo opuštěné auto a kousek od něj jsme našli čerstvě střeleného jelena. Hned jsme zalarmovali policisty, kteří dorazili i se služebním psem,” popsal Právu akci jeden z místních nimrodů. Policejní pes našel v okolí nejprve batoh s řeznickým nářadím na bourání masa a poté i pušku. Na pytláky si pak policisté počíhali u auta, ti k němu přišli až za několik hodin. Už totiž tušili, že jsou prozrazeni, ale předpokládali, že tam na ně policisté tak dlouho čekat nebudou.

U výslechu přiznali, že jelena nejprve střelili a pak ho šli hledat, protože nepadl hned na místě. Když viděli, že někdo přijíždí, zahodili batoh i zbraň a utekli.

Podle Koželuha stříleli kulobrokovou kozlicí, na kterou neměli zbrojní pas. Tvrdili, že ji koupili od neznámého muže na benzínové pumpě za několik set korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.