Přihlásit

Lovecké psy čeká jarní svod. Na přihlášky zbývá pár dní (Břeclavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Břeclav
Obnáší kontrolu chrupu, například zda nechybí nebo nepřebývá nějaký zub, měření kohoutkové výšky či posuzování vzhledu, pohybu a povahy. Řeč je o jarním svodu loveckých psů.

Už jen do desátého března se mohou zájemci o něj přihlásit u Okresního mysliveckého spolku Břeclav. „Jarní svod pořádáme poslední dubnovou sobotu před kulturním domem v Pavlově,” informovala jednatelka spolku Vladimíra Vejrostová.

Tiskopis přihlášek najdou lidé na webu www.myslivost.cz/oms/breclav. „Je možné přeposlat nám jej vyplněný e-mailem. Poplatek za svod se platí až na místě,” doplnila Vejrostová.

Přihláškou je i fotokopie průkazu původu psa, kterou lze také zaslat na adresu Českomoravské myslivecké jednoty, Okresního mysliveckého spolku Břeclav, Šilingrova 9. „Majitele upozorňujeme, aby vyplnili zadní stranu průkazu původu psa, tedy tabulku 'Změny majitelů', kde uvedou svou adresu,” poradila jednatelka majitelům loveckých psů.

Očkovací průkaz
Ti musí předložit v den svodu průkaz původu psa, očkovací průkaz se záznamem, že zvíře bylo v době od třiceti dnů do jednoho roku před přemístěním očkované proti vzteklině.
Pokud psi nejsou provázení očkovacím průkazem, musí se jejich majitelé vykázat alespoň zdravotním potvrzením, případně veterinárním osvědčením, které potvrdí, že jejich pes byl očkovaný.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.