Přihlásit

Myslivci ukáží trofeje i práce dětí (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Více než tisícovku oceněných trofejí zvěře si prohlédnou všichni ti, kteří o nadcházejícím víkendu zavítají do kyjovského domu kultury. Na výstavě Okresního mysliveckého spolku v Kyjově uvidí trofeje srnců daňků, jelenů, kňourů a lebky lišky i jezevce. „Představíme výsledek chovu a lovu v honitbách na celém Hodonínsku za minulý rok,” informoval jeden z pořadatelů Petr Pokorák. Příchozí výstavou provedou členové mysliveckých sdružení a zástupci Lesů České republiky, kteří zároveň povypráví o myslivosti a vztahu k přírodě.

V pátek v době od osmi hodin ráno do jedné odpoledne je už tradičně program určený dětem že škol, které mají na akci vstup zdarma. „Připravili jsme pro ně ukázku troubení a umění dravého ptáka, s nímž přijede zástupce sokolnického sboru,” přiblížil Pokorák.

Druhý den, v sobotu, od osmi ráno do pěti hodin odpoledne může na výstavu zavítat kdokoliv. Komu vyhládne, může se nasytit mysliveckými specialitami. Pro návštěvníky bude navíc připravený košt vín. „Samozřejmostí je i prodej mysliveckých doplňků,” uzavřel Pokorák. Myslivci na přehlídce kromě trofejí zvěře ukáží výtvarné práce dětí, které se zúčastnily soutěže Mé toulky za zvěří.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.