Přihlásit

Přeměřili a převážili tisícovku trofejí (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherské Hradiště
Posoudit správnost odstřelu v duchu chovatelských zásad a tradic, změřit pásmem s přesností na 0,1 centimetru, zvážit s odchylkou na jeden gram, zjistit objem a přidělit body všem 1042 doručeným trofejím vloni ulovené spárkaté zvěře, lišek i jezevců na území celého našeho okresu.
Takový byl pětidenní úkol devatenáctičlenné komise mysliveckých odborníků, která se scházela v budově Okresního mysliveckého spolku (OMS) Českomoravské myslivecké jednoty Uherské Hradiště. Vedoucí oddělení výkonu státní správy životního prostředí Městského úřadu Uherský Brod Petr Šimčík uvedl, že v brodském správním obvodu byl vloni odloven největší počet daňčí i černé zvěře, celkem 1120 kusů.
„Medailí bylo z našeho obvodu hodnoceno 15 trofejí daňčí zvěře. Neustále je však problém odlovit trofejovou zvěř ohodnocenou některou z medailí ve II. věkové třídě,” posteskl si Petr Šimčík.
Předseda myslivecké komise OMS Uherské Hradiště Libor Beníček uvedl, že z 57 trofejí přiřkla komise bronzovou medaili 16 trofejím, stříbrnou medaili 24. „Zlatou medaili obdrželo celkem 17 trofejí,” informoval Libor Beníček. Chovatelskou přehlídku trofejí vloni ulovené spárkaté zvěře a šelem uspořádá OMS Uherské Hradiště 10. až 12. dubna ve společenském centru ve Starém Městě. První den výstavy bude vyhrazen pro návštěvu školáků. Zlatou medailí se tam budou pyšnit trofej daňka z Korytné, trofeje srnců z Bánova, Vlčnova a Žítkové a trofeje muflonů z Bojkovic, Přečkovic, Pitína, Rudic, Komně, Záhorovic z obory Topolka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.