Přihlásit

Majitel kočky na facebooku křivě obvinil myslivce z týrání (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Méně obvyklý případ poškození cizích práv vyšetřují strakoničtí policisté. Podezřelým je 58letý muž. Ten zřejmě porušil zákon tím, že na internetových sociálních sítích křivě obviňoval konkrétní myslivce z týrání zvířat.

 

Mluvčí strakonických policistů Jaromíra Nováková popsala, že podezřelý umístil ?na svůj anonymní facebookový profil fotografii své kočky s poraněným okem. Pod ní připsal hanlivý text, který se nezakládal na pravdě. „V textu napadá konkrétní myslivecké sdružení na Strakonicku z týrání koček. Toto sdružení údajně kočky postřelí a používá na výcvik loveckých psů. Adresát této nepravdivé zprávy na facebooku uvedl čtenáře v omyl, čímž došlo k šíření nepravdivé informace mezi uživateli sociální sítě," poznamenala policejní mluvčí Jaromíra Nováková a dodala, že předmětná zpráva se nešířila pouze po internetu, ale objevila se i v médiích. Kvůli tomu došlo k poškození dobrého jména a pověsti osočovaného mysliveckého sdružení.

 

O vině a případném trestu za toto jednání rozhodne soud. Podezřelému hrozí až tříletý pobyt ve vězení."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.