Přihlásit

Krvelačný lovec stopoval slona, zvíře ho udupalo (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Náhlý a brutální konec kariéry čekal profesionálního lovce a průvodce Iana Gibsona. Muž zemřel v africké Zimbabwe poté, co podcenil stopovaného slona. Když se zvíře otočilo, z lovce se stala kořist.

Ian Gibson provázel v oblasti známé jako severní Chewore turistu a stopoval s ním velkého sloního samce, píše britský Express. Když se dostal gigantovi na dohled, zjistil, že je zvíře s největší pravděpodobností v říji.

A to je období, kdy ve sloním těle rapidně roste produkce mužského hormonu testosteronu. Ten je mimo jiné odpovědný za agresivitu. A protože v době říje produkují sloní žlázy až 60krát víc hormonu než obvykle, chování zvířete se výrazně mění.

I když tohle všechno Gibson věděl, asi věřil, že to stejně zvládne a lov neodpískal. Jenže když byl průvodce po safari od slona 50 metrů daleko, zvíře se náhle obrátilo a rozběhlo se.
 
Lovec neměl proti rozzuřenému kolosu žádnou šanci, zemřel poté, co přes něj slon přeběhl. Gibson se marně snažil zvíře zahnat křikem a stačil vystřelit jen jednou, což slona sppíš jen ještě víc rozzuřilo.

Incident opět rozpoutal na internetu ostré diskuze mezi příznivci lovu a těmi, kteří lov divokých zvířat odsuzují a považují ho za barbarství.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.