Přihlásit

Výstava Natura Viva otevře už dnes v Lysé (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lysá nad Labem – Už po dvacáté se na Výstavišti Lysá nad Labem bude konat mezinárodní výstava myslivosti, rybářství a včelařství s historicky největší přehlídkou trofejí evropské zvěře. Expozice začíná dnes a potrvá do neděle 24. května.
Jak jistě návštěvníci výstaviště už dobře ví, tato výstava je specifická právě zaměřením na aktivity myslivců, rybářů a včelařů. Mohou tedy očekávat expozice zbraní a jejich příslušenství a k tomu potřebné optiky, mysliveckého oblečení a obuvi, rybářských potřeb a vybavení a včelařské produkty. Na pořádání této důležité mezinárodní akce se podílejí Českomoravská myslivecká jednota, Český rybářský svaz, Český svaz včelařů, Lesy ČR, Vojenské lesy a statky ČR, s. p. a samozřejmě Ministerstvo zemědělství ČR.
Návštěvníci se mohou těšit na historicky největší přehlídku trofejí z celého světa. Na celkové výstavní ploše 25 tisíc metrů čtverečních bude vystavovat 260 vystavovatelů a 11 zahraničních svazů. Velmi důležitý bude seminář Myslivecká organizace a její poslání pro přírodu a společnost. Na letošním ročníku výstavy bude důležitá i přítomnost lesních pedagogů, jejichž aktivita ve vzdělávání dětí v posledních letech přináší velmi dobré výsledky v přístupu mladé generace k přírodě.
Výstaviště je otevřeno do neděle, denně od 9 do 17 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.