Přihlásit

O myslivost mají strážovské děti zájem (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Strážov – Rozlohu téměř 2800 hektarů má honitba, ve které hospodaří více než třicet členů Mysliveckého sdružení Strážov na Šumavě. Myslivci nezapomínají ani na výchovu svých nástupců, jejich přírodovědný kroužek navštěvuje více než dvacet dětí ze strážovské základní školy.
„V honitbě se vyskytuje hlavně srnčí zvěř, černá, jelení a daňčí, drobné zvěře je všeobecně málo. Pokud jde o divočáky, v naší honitbě se téměř nepěstuje kukuřice, je v ní hodně travnatých ploch, takže divočáci se tu sice vyskytují, ale ne v takovém množství jako jinde," uvedl místopředseda strážovských myslivců Aleš Potužák.
Součástí přírodovědného kroužku jsou myslivost a ochrana přírody. „Každoročně se s dětmi účastníme soutěže O zlatou srnčí trofej s velice dobrými výsledky. Soutěž pořádá okresní myslivecký spolek, je tam znalostní test z oblasti myslivosti a ochrany přírody, poznávání rostlin, stromů, i třeba znaků pobytu zvěře, třetí částí je střelba ze vzduchovky. To je vlastně i náplní kroužku," popsal Potužák .
Strážovští myslivci pořádají také řadu kulturních akcí. „Každý rok děláme myslivecký ples, letos organizujeme i okresní přehlídku trofejí. Začíná 20. června v 10 hodin v sokolovně, výstava potrvá do 6. července," upřesnil Potužák.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.