Přihlásit

Auta už zvěři ublížila více než dvěstěkrát (Denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Další zvíře přišlo o život na silnici, když jej srazilo auto. Jeden z posledních takových případů se stal v katastru Kališť na Jihlavsku. Od začátku roku do konce dubna již vysočinští policisté evidují 243 nehod, kdy se automobil střetl se zvířetem.

"

"Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava vyjížděli dnes časně ráno, krátce po páté hodině, vyšetřovat do katastru obce Kaliště okolnosti dopravní nehody. Jednalo se o střet vozidla s lesní zvěří," uvedla včera krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Jak dále uvedla, řidička jela s autem značky Fiat směrem ke vsi Kaliště a na přímém úseku jí z její pravé strany do cesty náhle vběhla srna. "Srna byla na místě nehody usmrcena," konstatovala mluvčí. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 19 tisíc korun.

K takovýmto a podobným případům, kdy je sražena lesní zvěř, dochází poměrně často. "Policisté v Kraji Vysočina zadokumentovali od začátku letošního roku do konce dubna celkem 243 dopravních nehod střetů vozidel s lesní zvěří," podotkla Čírtková. Ve srovnání se stejným obdobím loni je to o 83 takových nehod více. Na Vysočině při letošních nehodách střetu se zvěří vznikla již hmotná škoda ve výši 9,2 milionu korun."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.