Přihlásit

Auto srazilo u Lubence divočáka. Pozor, střetů se zvěří je teď hodně (Žatecký a lounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Od ledna šetřili policisté v okrese Louny už 63 takových dopravních nehod. Riziko je velké hlavně v noci a ráno

Okres Louny
Ve čtvrtek krátce před půlnocí na karlovarské silnici I/6 na Podbořansku srazilo osobní auto divočáka. Ten na místě uhynul, v autě se naštěstí nikomu nic nestalo. Policisté varují, že střetů se zvěří na silnicích okresu Louny v poslední době přibývá a řidiči by proto měli být opatrní. Nejčastější jsou střety se srnčí zvěří a právě s divočáky.
Ke zmíněnému střetu došlo před odbočkou na Malměřice.
"Řidič osobního auta značky Chevrolet Captivae jel ve směru od Prahy na Karlovy Vary, když mu vběhlo do jízdní dráhy divoké prase. Došlo ke střetu, po němž zvíře zůstalo na místě usmrceno. Ke zranění osob naštěstí nedošlo," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.
Policisté upozorňují řidiče, že právě střety se zvěří jsou zejména v této době, kdy je kolem silnic vysoká tráva v příkopech nebo neposečená pole, častou příčinou dopravních nehod. "Hlavně v nočních a brzkých ranních hodinách by motoristé neměli toto riziko podcenit, v silničním provozu s ním počítat a být maximálně obezřetní. Ve většině případů se tyto nehody sice obejdou bez zranění osob, ale škoda na vozidlech je značná. Výjimkou nejsou škody v řádech desetitisíců korun," sdělila J. Střelcová.
Od letošního ledna do současné doby šetřili policisté v okrese Louny celkem 63 dopravních nehod, jejichž příčinou byl střet se zvěří - nejvíce srnčí a divoká prasata.
Řidič nemusí v případě střetu se zvěří volat policii, pokud škoda nepřesahuje 100 tisíc korun, nedošlo ke zranění nebo usmrcení lidí či nevznikla škoda na jiném majetku - například na silnici, na budově nebo na dopravní značce.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.