Přihlásit

Myslivci poprvé vystavují v Brně sami (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brno
Čtyřmetrovou vypreparovanou žirafu nebo krokodýla lidojeda uvidí ode dneška návštěvníci brněnského výstaviště na prvním ročníku Národní výstavy myslivosti. Krom zajímavostí, historie a nových trendů v oboru představí myslivci také firmy, které vyrábějí potřeby pro lov nebo chov lesní zvěře.
Výstavu v pavilonu G1 zahájí dnes v devět hodin ukázkou své práce sokolníci a lovečtí psi. "Letos máme prvně možnost ukázat myslivost v celé své kráse," radoval se garant výstavy Jaroslav Pospíšil. V minulých letech se totiž myslivci dělili o pozornost s lesníky při veletrhu Silva regina. "Myslivci a lesníci přitom dělají každý něco jiného," doplnil Pospíšil.
Na výstavě budou kuchaři vařit jídla ze zvěřiny, zájemci si nanečisto vyzkoušejí i lov zvěře pomocí luku a šípu.
Výstavu myslivosti pořádají myslivci zároveň s národní přehlídkou hospodářských zvířat a zemědělské techniky. "Akce je jako každý rok zaměřena hlavně na zemědělce a odborníky," poznamenal ředitel veletrhů Jiří Kuliš.
Na své si ale přijdou i běžní návštěvníci. "Rodiny s dětmi mohou navštívit westernový ranč a povozit se na koních, nebo si zkusit podojit krávu a kozu," dodal Kuliš.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.