Přihlásit

Afrika nedaleko Holčovic (Krnovské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Holčovice, Jelení
Jen čtyři kilometry od Holčovic směrem na Karlovice najdou lidé pravé africké muzeum.
"Přestože se jedná o muzeum africké, uvidíte u nás zvířata celého světa. Zvířata ulovil majitel zdejší farmy Jiří Čížek se svými přáteli při toulkách Afrikou i jinými kontinenty," řekl průvodce expozicí Petr Sedláček. Trofeje ulovených zvířat, kůži a lebku převáží Jiří Čížek do České republiky, kde je podrobena činění a připravena k preparaci.
"Poté vzniká maketa zvířete z polyuretanové pěny, která se obrousí podle velikosti kůže. Všechno je pravé, kromě skleněných očí a gumového jazyka. Samozřejmě jen u exemplářů s otevřenou tlamou," vysvětlil Petr Sedláček. Exponáty do muzea chystá Preparátorský ateliér Miloše a Martiny Maluchových z Ostravy. Jde o savce a ptáky jakékoliv velikosti, medvědy, jeleny, tygry a nosorožce, zebry, lvy, antilopy, hady, krokodýly, papoušky, dikobraza, ptáky či další exotická zvířata.

***
Zoopark a rozhledna
Součástí areálu farmy, nalézající se nedaleko Karlovic, je zoopark. Děti spolu s dospělými tam mohou obdivovat živá domácí zvířata, buvola indického, daňky, antilopu losí, paovce hřivnaté, lamy krotké, jeleny nebo divoká prasata. Poblíž se tyčí do výše rozhledna, postavená v roce 2013. K přespání jsou pokoje v africkém stylu nad muzeem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.