Přihlásit

Liška skočila u Hevlína pod auto. A to pak skončilo v lese (Znojemský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hevlín
Nejspíš velký šok zažil řidič osobního auta na silnici blízko hranice s Rakouskem. Když jel od Hevlína do Laa an der Thaya, vběhla mu pod kola náhle liška. Stalo se to za ranního rozbřesku kolem půl čtvrté.
"Za volantem Toyoty Yaris seděl osmadvacetiletý muž ze Znojemska. Když náhle zvíře vyskočilo z pravého příkopu, nestačil pro krátkou vzdálenost střetu zabránit. Zřejmě z úleku strhl volant a vyjel vlevo mimo silnici. Tam se auto na srázu ještě převrátilo přes střechu a zůstalo stát na kraji lesního porostu," popsala událost Znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Liška po srážce zůstala ležet mrtvá na silnici. Po zdokumentování dopravní nehody si ji převzali myslivci. Muž naštěstí vyvázl bez zranění.
Na toyotě mu po této akrobacii vznikla škoda asi dvacet tisíc korun.
Experti na bezpečnou jízdu řidičům radí, jak se v takových situacích zachovat. Doporučují brzdit a tím ztlumit náraz. Brzdění však musí být přizpůsobeno aktuálnímu stavu vozovky a povětrnostním podmínkám, aby pak nenásledoval smyk.
"Snaha zabránit střetu se zvěří náhlou změnou směru jízdy může skončit například nárazem auta do stromu, pádemze srázu či mostu nebo nabouráním do protijedoucího vozidla," upozornila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Srážky se zvěří jsou pak častější v jarních a podzimních měsících.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.