Přihlásit

Na Červencovou a Srpnovou noc v Citově míří tisíce lidí (Nové Přerovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Citov
Tisíce lidí zavítají každoročně na Červencovou a Srpnovou noc v Citově, které lákají na myslivecké speciality, diskotéku, soutěže a skvělou muziku. Tradiční myslivecké zábavy s více než čtyřicetiletou tradicí, které převzala pod svá křídla Diskotéka Citov, lámou návštěvnické rekordy. Jen loni se přišlo do areálu bývalého koupaliště v Citově pobavit na sedm tisíc lidí. Červencová noc se koná tuto sobotu - 25. července, termín té srpnové připadne na nadcházející víkend - 1. srpna. "Od roku 2012, kdy jsme tyto akce převzali pod organizační strukturu Diskotéky Citov, se opět těší velké oblibě, a od loňského roku také historicky nejvyšší návštěvnosti za celou dobu pořádání," uvedl jeden z hlavních organizátorů Martin Šefčík.
Hlavním lákadlem jsou jako každoročně myslivecké speciality z domácí kuchyně - pečený divočák, jelení svíčková či delikatesa s tajemným názvem "Býčí láska". O zábavu se postará kapela Forum a díky spojení s Diskotékou Citov budou ve druhé části areálu také dvě produkce v budově a bazénu. Úspěšná produkce alternativní hudby, soutěží a atrakcí, kterou zavedli pořadatelé v roce 2013, letos nabídne velkolepou audiovizuální show. "Za příznivého počasí nebude chybět ani naše supervýkonné pěnové dělo. Posluchači se mohou těšit i na své oblíbené DJ," řekl. V areálu se budou pořádat také soutěže o stovky hodnotných cen. Na hlavní taneční parket se po roce vrací prostějovský DJ Shimmy, kterého na chvíli zaskočí DJ Johny. "Od nich lidé uslyší hity všech žánrů s tím, že Johny se specializuje na devadesátá léta," řekl. Letošní novinkou bude zábavný program pro rodiče s dětmi - v době od 17 do 20 hodin, kdy je vstup na akci zdarma, budou moci návštěvníci zhlédnout ukázky dálkově řízených modelů letadel či povozit své děti na poníkovi. Za příznivého počasí bude i v tuto dobu v provozu pěnové dělo.
Pořadatelé zajistili autobusovou dopravu do více než šedesáti okolních měst a obcí a lidé mohou na akci přijet také vlakem do Brodku u Přerova, odkud je zajištěn svoz zdarma. Kompletní informace o zajištění autobusové dopravy najdou zájemci na stránkách http://diskotekacitov.cz/auto busy/.
Pro návštěvníky, kteří se zapojí do soutěží, je připravena spousta zajímavých cen v podobě poukazů a voucherů do podniků v okolí Přerova a Olomouce. Těšit se mohou i na dárky od sponzorů. Soutěže odstartují už ve 21 hodin a budou probíhat až do skončení akce.
Veškerý zisk z Červencové noci půjde Mysliveckému sdružení Citov, který za tyto peníze nakoupí mimo jiné zvěř do okolních lesů, krmivo či zajistí údržbu historické budovy mlýna, ve které sídlí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.