Přihlásit

Lesník z Valašska Alois Indruch oslavil 90 let (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lesnický odborník a myslivec Alois Indruch, který se zapsal do české historie mimo jiné úspěchy v pěstování buku, oslavil devadesáté narozeniny.
 
Alois Indruch se narodil 26. července 1925 ve vesnici Kladeruby nedaleko Valašského Meziříčí. Vystudoval gymnázium v Kroměříži, po válce absolvoval Lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně.
V roce 1951 po absolvování základní vojenské služby nastoupil u lesního závodu v Brumově na polesí Vlára jako vedoucí lesní správy.
V Bílých Karpatech pak působil prakticky po celý svůj profesní život až do odchodu do důchodu v roce 1986. "Stal se lesnickým pojmem zejména díky úspěchům v pěstování buku v Bílých Karpatech," připomněl generální ředitel podniku Lesy České republiky Daniel Szórád, který byl jedním z řady gratulantů, již popřáli Aloisi Indruchovi k jeho významnému životnímu jubileu.
Alois Indruch se zasloužil také o založení exkurzních ploch pro studenty lesnických škol u nás i ze zahraničí. Od roku 1990 působil několik let v německém Bavorsku jako lesnický poradce.
Alois Indruch žije ve Svatém Štěpáně, věnuje se také publikační činnosti. Zkušenosti lesního hospodáře sepsal v roce 1985 do knihy Zakládání a výchova listnatých porostů, která se stala pro několik generací lesníků jedním ze studijních materiálů.
Lesnické a myslivecké zkušenosti zachytil také v článcích uveřejněných v Lesnické práci a v časopisu Myslivost a dalších knihách Fořtovo království, Z fořtových vzpomínek a Ze života lovců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.