Přihlásit

Vodice opět ožila při zkouškách loveckých psů (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vodice
Okresní myslivecký spolek Prachatice, kynologická komise, ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Lhenice v sobotu 1. srpna uspořádaly v okolí obce Vodice lesní zkoušky loveckých psů. Kynologickou akci zahájil předseda Okresního mysliveckého spolku František Hrůza. Pak si vše organizoval vrchní rozhodčí Jaroslav Procházka z okresu Písek, který rovněž provedl veterinární prohlídku. Myslivecký hospodář Jan Trnka provedl kontrolu dokladů ke zbraním.
Ke zkouškám se přihlásilo celkem 17 psovodů s 5 ohaři, 6 jezevčíky, 2 teriéry a 4 slídiči. Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že z 17 psů skončilov I. ceně 8 psů,v II. ceně 3 psi a ve III. ceně 2 psi. Bohužel 1 psovod se nedostavil a 3 pejsci nespěli. V ohařích zvítězil německý ohař drátosrstý Alka z Lišova s 234 body s vůdcem Václavem Horákem a v ostatních plemenech zvítězil jezevčík drsnosrstý standart Chappi z Jezevčin s vůdkyní Zuzanou Beranovou.
Ceny pro vítěze předávala za OMS Prachatice Jana Gabauerová a za MS Lhenice Vladimír Michálek. Všichni zúčastnění pak obdrželi od Mysliveckého sdružení Lhenice drobné ceny pro pejsky. Na zajištění a průběhu zkoušek se podílela většina členů Mysliveckého sdružení, kteří zaváděli rozhodčí a zkoušené psovody se psy do honitby.
Na zahájení, v průběhu a na konci kynologické akce slavnostní fanfáry zatroubil soubor v podání Šumavských trubačů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.