Přihlásit

Třeboň bude patřit myslivcům (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třeboň
Příznivci Hubertova cechu i milovníci přírody, zvěře nebo lovu si přijdou na své v sobotu v Třeboni. Chystá se tady čtvrtý ročník akce, která nese název Myslivecká Třeboň. Vše vypukne v 10 hodin na Masarykově náměstí, kde se mohou tradičně návštěvníci těšit na ukázky práce sokolníků, loveckých psů, své umění předvedou vábiči a imitátoři hlasů zvěře nebo myslivečtí trubači. Chybět nebude ani pasování na lovce a přijímání mezi myslivce, které podstoupí přímo před publikem jeden z adeptů myslivosti. Přímo na pódiu se bude i vařit. Myslivecké speciality tady připraví a jistě i nabídne k ochutnání kuchařský mistr Petr Šíma, který je stříbrným medailistou z gulášového festivalu v maďarském Szolnoku, kterého se zúčastnilo 180 soutěžících.
Současně se na náměstí bude konat i řemeslný trh, který se tentokrát bude specializovat na věci s mysliveckou tematikou, zvěřinové produkty nebo výrobky z přírodních surovin. Připravena je i ochutnávka letos oceněných regionálních potravin z jihu Čech.
Na nádvoří divadla J. K. Tyla bude připravený také programproděti, jak jinaknež s mysliveckou tématikou.
K tanci a poslechu zahraje i dechovka Sedmikráska.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.